Musiken påverkar vår klädstil

Musik brukar ibland kallas för ett tonsatt poesi. Texterna i musiksånger handlar ofta om kärlek – obesvarad som besvarad. Även om texterna oftast är precis lika vackra som poesi och har ett djup som berör så blir texterna här framhävda av tillhörande musik. En sorglig text kan ha musik som går i moll medan en glad text har musik som går i dur. Att anpassa noter efter ord är en konst som tar poesi till ett högre nivå. Det är inte lätt men när lyriken går ihop med musiken blir det en magisk sammansättning som få kan uppnå.

Idag är det även många (speciellt ungdomar) som söker efter musiktexter över internet. Dessa används sedan i sociala nätverk eller annan media för att beskriva personens känslor eller tillstånd. Musik är något som alla kommer i kontakt med och något som de flesta rör vid. På grund av det blir musiklyriken lättare att förmedla och ta emot.

Ibland påverkar även musik lyssnarens klädstil. De flesta väljer att klä sig efter hur deras favoritartist/-band klär sig eller uppmanar till att klä sig. Till exempel har de flesta som lyssnar på rock långt hår, tighta jeans och band t-shirts i sin garderob medan de som lyssnar på metall ofta klär sig i svart och sminkar sig, både killar och tjejer. En stil som man fått från sin musik känner sig vissa mer unik i då den beskriver något dem tycker väldigt mycket om och som verkligen är dem. Ett klädesplagg som dock kanske inte styrs av musiken är vilka strumpor du väljer att sätta på fötterna. Eller så är det kanske så att den med en mer väldig fartfylld musikstil även låter strumporna vara en del av din klädsel och då väljer att pryda sina fötter med färgglada strumpor.